Private Cloud

Waarom naar de Private Cloud?

Bedrijven en hun IT-leiders hebben een combinatie van uitdagingen. Ze willen efficiënte processen, veilige en beschikbare data, grip op innovatie, gestandaardiseerde werkwijzen, flexibiliteit en schaalbaarheid. Met een optimaal ingerichte en gemanagede IaaS-omgeving in de private cloud laten organisaties de technologie beter voor zich werken. Ze liften zo bovendien automatisch mee met de technologische ontwikkelingen.

Veel organisaties worstelen met de overstap naar de cloud. Naast de technische en wettelijke beperkingen lopen ze aan tegen problemen met de performance, zeker binnen een complexe omgeving. Het netwerk kan goed zijn, en ook andere componenten zoals databases en applicaties kunnen afzonderlijk prima functioneren. Maar alles moet intussen wel op elkaar aansluiten. Het is dus belangrijk om IT-breed in plaats van verzuild naar een cloudtransformatie te kijken.

Onze IT-specialisten hebben de expertise in huis om de totale stack op de juiste manier te configureren, eventuele problemen te identificeren en zo nodig een oplossing te bedenken om het IT-landschap optimaal te laten presteren. Dat vraagt ook om kennis van specifieke businessdomeinen, processen en beveiliging.

De Felton Private Cloud biedt specifiek op de klant toegesneden en als gemanagede dienst afgenomen functionaliteiten. Security, beheer, onderhoud en updates van servers en netwerkcomponenten zijn allemaal in handen van onze specialisten. Missiekritieke applicaties kunnen veilig en stabiel worden aangeboden, zodat gebruikers en klanten overal, altijd en op elk device toegang hebben.

8 voordelen van de Felton Private Cloud

1. Schaalbaarheid en lage kosten

Eenvoudig op- of afschalen afhankelijk van de behoefte. De kosten weerspiegelen exact het verbruik en vallen aanzienlijk lager uit dan in de gemidddelde public cloud. Daarnaast zijn de kosten volkomen transparant en beter te sturen.

2. Security

Alle bedrijfsdata blijven in Nederland en worden in eigen beheer beschermd. Onze diensten en datacenters voldoen aan de hoogste certificeringen: ISO27001 (informatiebeveiliging), Borg 4 (fysieke beveiliging), ISO9001 (kwaliteitsmanagement) en ISO 14001 (milieumanagement).

3. Vrijheid en flexibiliteit

Bij de meeste public clouds zijn de configuraties slechts beperkt aanpasbaar aan unieke bedrijfsprocessen. Klanten van Felton kunnen werken zoals ze dat zelf willen. Voor wie zich niet graag in een keurslijf laat persen is de Felton Private Cloud de beste optie.

4. Totale cloud-migratiesupport

Ondersteuning bij elke stap in de cloudtransitie. Van het Cloud Readiness-assessment en een cloud-businesscase tot het migreren en beheren van de nieuwe omgeving. Alle ruimte om te ondernemen met maximale flexibiliteit, continuïteit en beschikbaarheid.

5. Maximale continuïteit

De hoogste beschikbaarheid en veiligheid: van disaster recovery en back-ups tot internet break-out en beveiliging. Verbindingen, stroomvoorziening, koeling en monitoring zijn dubbel uitgevoerd. Regulier onderhoud en zelfs storingen staan de continuïteit niet in de weg.

6. 7×24 volledig beheerd

De energie-efficiënte en volledig op Nederlandse bodem gesitueerde datacenters worden net als het netwerk continu gemonitord en beheerd door ons eigen team van doorgewinterde en altijd bereikbare security-, netwerk- en cloudprofessionals.

7. Koppeling met derde partijen

Het creëren en beheren van beveiligde connectiviteitkoppelingen met derde partijen zoals het eigen datacenter of dat van partners. Maar ook met Azure, AWS en de Google Cloud. Zo kunnen organisaties hun cloudlandschap optimaal (laten) inrichten en beheren.

8. Gebaseerd op marktstandaarden

De Felton Private Cloud voldoet aan de strengste datacompliance- en integriteiteisen. Dankzij technologische marktstandaarden is de overdracht aan een derde partij bij een toekomstige exit eenvoudig te realiseren. Zonder ingewikkelde en ongewenste lock-in.

Cloud Readiness Assessment

De ideale cloud is sterk afhankelijk van organisatie-specifieke eisen en wensen op het gebied van security, kosten en wendbaarheid. Het Felton Cloud Readiness-assessment brengt de huidige infrastructuur en de te realiseren doelarchitectuur in kaart, inclusief het pad om daar te komen.

Onze cloud-infrastructuurspecialisten maken de verschillende opties inzichtelijk. Inclusief de technische, operationele en financiële voor- en nadelen van bepaalde keuzes. Net als in de beheerfase maakt de diepgaande IT-kennis van onze mensen het verschil.

Interesse gewekt? Neem dan vandaag nog contact met onze Private Cloud-experts via het bovenstaande contactblok

Bart Sondermeijer

Bart Sondermeijer

CTO

Stamhuis Groep

Stamhuis Groep

Wilco Verburg legt uit waarom de nieuwe technologie voor Stamhuis Groep een belangrijk middel is om zich te onderscheiden. 

Cannock Chase

Cannock Chase

Om ons te kunnen richten op de kernprocessen zochten we een partner die ons qua infrastructuur volledig ontzorgt”, aldus Raoul Jonkers van Cannock Chase. 

Wil je weten wat Felton voor jouw organisatie kan betekenen op het gebied private cloud of IT security oplossingen?

Neem contact op met Felton