Webinar: Denken als een hacker is niet moeilijk

Private Cloud

Wat is de Private Cloud?

Clouddienstverlening is onlosmakelijk verbonden met ICT-outsourcing. Ons netwerk en onze zwaar beveiligde en energie efficiënte Nederlandse datacenters worden 7×24 gecontroleerd en bieden up-to-date bescherming van uw kostbare bedrijfsdata.

Bent u op zoek naar een IT-infrastructuur die schaalbaar, flexibel, veilig én kostenbesparend is? Met Felton Private Cloud, gebouwd met state-of-the-art technologie, hebt u alles in één. Infrastructure-as-a-Service van het hoogste niveau. En een platform waarop u uw missiekritieke applicaties op een veilige en stabiele manier aanbiedt. Zodat uw gebruikers anyplace, anytime en op any device kunnen werken. Zonder zorgen.

Steeds meer organisaties kiezen voor Felton. Anders dan gangbare public clouds biedt onze Private Cloud specifiek op uw bedrijf toegesneden functionaliteiten die als dienst worden afgenomen. U hebt dus geen omkijken naar zaken zoals security, beheer, onderhoud en updates van servers en netwerkcomponenten. Tegelijk profiteert u van enkele belangrijke voordelen zoals schaalbaarheid, lagere kosten, een transparant kostenmodel, hoogwaardige security en volop ruimte voor uw eigen werkwijze.

De voordelen van de Private Cloud van Felton:

1. Schaalbaarheid en lage kosten

Met Felton Private Cloud schaalt u eenvoudig op of af naarmate uw behoefte aan functionaliteit toe- of afneemt, ook bij piekbelasting. De kosten weerspiegelen exact uw verbruik en vallen aanzienlijk lager uit dan u gewend bent. Vergelijk dat maar eens met wat u voor de gemiddelde public cloud betaalt. Daarnaast zijn uw kosten volkomen transparant en beter te sturen. Zo weet u precies waar u elke maand aan toe bent. Wel zo prettig in onzekere tijden.

2. Security

Al uw bedrijfsdata wordt beschermd met firewalls en overige veiligheidsmaatregelen die wij in eigen beheer hebben. Dat betekent meer grip en controle op security. Zowel onze diensten als onze datacenters voldoen aan de hoogste certificeringen, waaronder ISO27001 (informatiebeveiliging), Borg 4 (fysieke beveiliging), ISO9001 (kwaliteitsmanagement) en ISO 14001 (milieumanagement). Daarnaast is onze cloud volledig gesitueerd op Nederlandse bodem.

3. Vrijheid en flexibiliteit

Felton Private Cloud biedt u meer vrijheid en flexibiliteit. Bij de meeste public clouds dient u zich te voegen naar de configuraties die worden aangeboden, maar die beperkt aanpasbaar zijn aan uw unieke bedrijfsprocessen. Bij Felton kunt u werken zoals u dat zélf wilt. Laat u zich niet graag in een keurslijf persen, dan is onze private cloud de beste optie

4. Totale cloud-migratiesupport

Bij uw overstap naar de cloud staat u er niet alleen voor – Felton helpt u bij elke stap in de transitie. Van Cloud-Readiness assessment en het opstellen van een cloud businesscase tot het migreren naar en het beheren van uw cloudomgeving. Felton geeft u de ruimte om weer te ondernemen met maximale flexibiliteit, continuïteit en beschikbaarheid.

5. Maximale continuïteit

Felton Private Cloud is gebouwd voor optimale beschikbaarheid en veiligheid. Aan alles is gedacht: van disaster recovery en back-ups tot internet break-out en beveiliging. Alle essentiële onderdelen, zoals verbindingen, stroomvoorziening, koeling en monitoringsystemen zijn dubbel uitgevoerd. Regulier onderhoud vormt dus geen bedreiging voor de continuïteit. Zelfs een eventuele storing niet.

6. 7×24 volledig beheerd

Felton Private Cloud wordt volledig beheerd door ons eigen team van doorgewinterde security-, netwerk- en cloudprofessionals. We zijn dag en nacht paraat en 7×24 bereikbaar.

7. Koppeling met derde partijen

Wij maken en beheren ook beveiligde connectiviteitkoppelingen met derde partijen, zoals uw eigen datacenter of dat van partners, maar ook met Azure, AWS en Google Cloud.

8. Gebaseerd op marktstandaarden

Felton Private Cloud voldoet aan de strengste datacompliance- en integriteiteisen. Door gebruik te maken van de technologische marktstandaarden is de overdracht aan een derde partij bij een toekomstige exit eenvoudig te realiseren. Zonder ingewikkelde lock-in constructies, dus wel zo prettig. 

Cloud-Readiness assessment

Is een private cloud beter dan de public cloud? Niet altijd. Afhankelijk van uw specifieke eisen en wensen op het gebied van security, kosten en wendbaarheid maakt u uw eigen keuzes. Misschien komt u wel uit op een eigen datacenter. 

Om u te helpen bij het opstellen van een cloud roadmap, biedt Felton de Cloud-Readiness assessement aan met als doel het in kaart brengen van de huidige infrastructuur, de te realiseren doelarchitectuur en de weg daar naar toe. Tevens maken wij voor u inzichtelijk wat de verschillende opties zijn, de voor- en nadelen van bepaalde keuzes en brengen wij de financiële consequenties voor u in kaart. Onze cloud infrastructuur specialisten helpen u hier graag bij. Interessant? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Neem contact op met onze Private Cloud experts

Stel hier uw vraag over Private Cloud:

Contact formulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.