REFERENTIECASE

Stamhuis Groep
Refcase Abrona

‘Felton Private Cloud biedt de vereiste flexibiliteit’. 

Nieuwe technologie is voor bouwbedrijf Stamhuis Groep een belangrijk middel om zich te onderscheiden. Zo werkt men met geavanceerde 3D-modellen in plaats van tekeningen, zelfs op locatie. “Dit vereist een high-performance, realtime-informatievoorziening”, zegt Manager ICT Wilco Verburg. “Als de ICT uitvalt kunnen we onze dagelijkse activiteiten niet langer uitvoeren.” De Felton Private Cloud 3.0 speelt een sleutelrol.

Deze moderne IaaS-omgeving biedt Stamhuis Groep een modern en veilig IT-landschap dat zich kenmerkt door Nederlandse datacenters, hoge beschikbaarheid, de juiste certificaten, schaalbaarheid, transparante en lage kosten, betrokken klantteams en optimale integratie van andere Cloud diensten en technologieën. 

“Wij willen een minimale uptime van 98 procent”, stelt Wilco Verburg. “Tot nu toe zit Felton daar boven – een sterke prestatie.” Hoe lang Stamhuis Groep al zakendoet met Felton, weet de Manager ICT niet precies. De relatie was er al toen hij negen jaar geleden in dienst trad. Wat hij wél zeker weet: “We hebben in Felton een heel goede IT-partner.”

Warp speed

Stamhuis Groep is een van de grootste Retail bouwers in Nederland, België en Duitsland met vestigingen in onder andere Utrecht, Medemblik, Zuidwolde, Zaltbommel, Raamsdonksveer, Keulen, Aarschot en Antwerpen. De circa 300 werknemers voeren gemiddeld 1.200 projecten per jaar uit voor kleine en grote opdrachtgevers, waaronder diverse landelijke en internationaal opererende winkelketens. Maar ook woningbouw en de realisatie en ombouw van een kantoor, restaurant, zorgcentrum en appartementencomplex zitten in de opdrachtportefeuille.

De kracht van Stamhuis is in ‘warp speed’ projecten uitvoeren. Sturend hierbij is het zogeheten Stamhuis Totaalconcept. Met de focus op een maximale voorbereiding kan het bouwbedrijf zijn klanten deze unieke bouwsnelheid voor alle soort projecten garanderen. Met een hecht team van op elkaar ingespeelde specialisten heeft het concern letterlijk alle disciplines in huis. Zelfs een eigen prefab-fabriek en een revisiecentrum ontbreken niet.

Zorgverlener schenkt koffie in

Partnership

Het bedrijf is circa drie jaar bezig geweest om het bestaande ERP-systeem opnieuw te implementeren. Daarbij werd de benodigde applicatiekennis  en kunde van Felton ingebracht  om te werken aan uniformiteit, veiligheid en beschikbaarheid van het ERP-systeem. In 2020 is het vernieuwde ERP-systeem live gegaan. Met het ERP-systeem kan Stamhuis Groep de dagelijkse processen beter ondersteunen.

Verburg: “Het is een heel zware en zeer complexe applicatie waarin we veel onderdelen van onze dienstverlening met elkaar kunnen linken.” Bovendien moet alles op elkaar aansluiten en presteren. De specialisten van Felton hebben de expertise in huis om de totale stack op de juiste manier te configureren, eventuele problemen te identificeren en zo nodig een oplossing te bedenken om het IT-landschap optimaal te laten presteren. “Dat is nodig, want één aspect in onze keten raakt alle andere. De onderliggende techniek van dit hele project hebben we samen met Felton verdomd goed voor mekaar gekregen!”

Felton is volgens de Manager ICT geen leverancier maar partner. “Alleen in een gelijkwaardige relatie kun je complexe vraagstukken met elkaar delen en gezamenlijk tot goede oplossingen komen. Wat je daarvoor nodig hebt? Honderd procent vertrouwen in elkaar. Maar we vullen elkaar ook aan. Waar wij ons richten op functionaliteit en applicaties, ontzorgt Felton ons met een optimaal ingerichte en gemanagede IaaS-omgeving in de private Cloud.”

 

Toekomst visie

“Vanuit onze toekomstvisie bepalen we zelf waar we naartoe gaan, welke technologie we nodig hebben en wat voor ons het beste is. Zo kijken we nu vooruit naar 2026. Als het aankomt op technisch ontwerpen, schuiven de specialisten van Felton aan met gevraagd en ongevraagd advies. Daar word ik vrolijk van. Ook denken ze mee wanneer er tussentijds nieuwe features binnen de systemen zijn. Dat is het mooie spel dat we met Felton hebben en de meerwaarde die we zoeken”, aldus Verburg.

Hij benadrukt dat de business in the lead is. “De techniek ondersteunt het primaire proces. Ook Stamhuis wil hierbij maximaal gebruikmaken van standaarden. We hadden voorheen nog veel applicaties on-premise, maar we besloten niet meer te investeren in ijzer en de Felton Private Cloud in te gaan. Directeur Managed Services Stan Bridié nam ons mee naar het datacenter in Alblasserdam en kon fysiek aanwijzen waar onze data staat en welke maatregelen ervoor zorgen dat we altijd kunnen blijven draaien. Toen waren alle twijfels weg. Sommige onzekerheden moet je loslaten en erop vertrouwen dat je de beste oplossing krijgt.”

Beste compliment

Dat is nodig voor Stamhuis, want interne en externe klanten verwachten tegenwoordig dat alle functionaliteiten overal en altijd snel en volledig beschikbaar zijn. “Wij zijn non-stop bezig dat te faciliteren en daar is Felton evengoed een partij in. We hebben meerdere zware applicaties draaien waar veel Stamhuis-medewerkers tegelijkertijd informatie invoeren, calculeren, bestellen en ontwerpen. Wanneer processen elkaar te veel in de weg zitten en niet aangepast kunnen worden, moet er meer rekenkracht worden toegekend zodat het nog beter en sneller werkt. Dat vraagt om flexibiliteit die Felton biedt.”

Over de samenwerking is Verburg dan ook heel tevreden. “Als je geen klachten hoort van je gebruikers is dat toch het beste compliment dat je kunt krijgen?” 

“Felton beheerst de techniek en maakt deze vanuit een optimaal ingerichte en gemanagede private Cloud op een voor ons goede manier toepasbaar”

Share This