Security

Volwassenheid en weerbaarheid start bij inzicht

Hoe voorkom ik dat data in ongewenste handen komt? Hoe creëer ik een weerbare en toekomstvaste infrastructuur? Hoe houd ik hackers buiten de deur? Wat zijn de securitydrempels en -valkuilen bij de migratie naar de cloud? Het zijn de vraagstukken waarmee vrijwel elke organisatie worstelt. Als Felton hebben wij de antwoorden.

Beveiliging van zowel de fysieke en online wereld begint met inzicht in alle relevante bedreigingen en kwetsbaarheden – plus de impact van eventuele incidenten. Op basis van de juiste risico-afwegingen kun je vervolgens de juiste beveiligingsoplossingen rond netwerk, data, cloud, endpoints, access control, monitoring en analyse realiseren.

Vulnerability assessment

Ons nieuwe vulnerability assessment is een goede stap naar de gewenste weerbaarheid. Via een geautomatiseerd scanproces wordt de actuele stand van zaken geanalyseerd op alle bekende security-issues. Zo wordt snel duidelijk waar de zwakke plekken zitten. Nadat de interne en externe kwetsbaarheden in detail zijn bestudeerd, doen onze specialisten aanbevelingen voor oplossingen en work-arounds.

De interne kwetsbaarheidsscan van het assessment richt zich op de totale IT-omgeving van servers, applicaties, infrastructuur en verbonden apparaten. Met de uitkomst kunnen deze beter worden beschermd. Onze externe kwetsbaarheidsscan betreft systemen die worden blootgesteld aan internet of extern benaderbaar zijn: websites, portalen, services, netwerken en voor klanten of externe gebruikers toegankelijke applicaties.

Voor de scans maakt Felton gebruik van de enterprise security-software Rapid7, die gebruikt wordt bij banken en financiële instellingen over de gehele wereld. In de meeste gevallen adviseren we om gebruik te maken van een zogeheten ‘credential scan’ waarbij de scanner wachtwoorden mee krijgt om te scannen onderdelen in te loggen. Op deze manier worden zoveel mogelijk kwetsbaarheden blootgelegd.

Cyber Security

 

3D security office

Een assessment is een momentopname, terwijl zich intussen elk ogenblik nieuwe bedreigingen voordoen. Deze dynamiek vraagt dus eigenlijk om continue vinger aan de pols. Ons 3D-security office omvat naast 24/7 monitoring en analyse onder meer een uniek security intelligence framework dat de totale infrastructuur bestrijkt. Deze managed service zorgt dat bedrijven zich met een gerust hart kunnen focussen op hun kernactiviteiten.

Felton adviseert en ondersteunt organisaties op het gebied van:

  • Netwerk Security
  • Data Security
  • Cloud Security
  • Mail Security
  • Endpoint Security
  • Access Control
  • Security Monitoring & Analyse

Wil je weten hoe Felton jouw organisatie kan adviseren en ondersteunen of bent u geïnteresseerd in ons vulnerability assessment? Neem dan contact op via +31 (0)88 4637 700

Webinar terugkijken

Kijk het webinar terug

Tijdens dit webinar neemt Security Solution Specialist Alwin je mee in de gedachtegang van een hacker. Cybercriminelen bedenken steeds slimmere manieren om data te verkrijgen of te blokkeren via digitale of fysieke aanvallen. Het is dus belangrijk dat preventie van cyberaanvallen hoog op de agenda staat bij organisaties.

Wil je weten wat Felton voor jouw organisatie kan betekenen op het gebied van IT-infrastructuur en security?