IT Specialist voor de Bouw

Bouwbedrijven, architectenbureaus, projectontwikkelaars, ingenieursbureaus en de installatiebranche vormen tezamen een sector die onder invloed van (geo)politiek, economie, arbeidsmarkt, demografie sterk in beweging is.

Zo heeft de bouwbranche momenteel te maken met snel wisselende kosten en beschikbaarheid van materialen en grondstoffen. Bedrijven moeten kunnen omgaan met deze dynamiek. Prijzen, projecten en plannen moeten snel kunnen worden aangepast.

Hoewel de bouwsector geen voorloper is, rukt ook hier de digitalisering op. De volgende onderdelen van digitalisering scheppen nieuwe mogelijkheden en maken het eenvoudiger om in te spelen op uiteenlopende interne en externe veranderingen:

  • Informatiedeling over de keten
  • Digitale ondersteuning van medewerkers
  • Klantportalen
  • Digitale showrooms
  • Realtime inzicht in cruciale onderdelen van de bedrijfsvoering

Tegelijk stelt het bedrijven voor uitdagingen, want IT heeft veelal niet de primaire focus.

Niet meebewegen is geen optie. Maar waar moet je beginnen?

5 argumenten voor een schaalbare IT-infrastructuur in de bouw

Een stabiele, veilige en tegelijk schaalbare IT-infrastructuur is cruciaal. Deze vormt het fundament om flexibel te kunnen groeien (en afschalen), in te spelen op steeds weer veranderende omstandigheden, voor optimale informatiedeling en inzicht. Veel bedrijven kiezen voor een ‘journey naar de cloud’. In deze whitepaper ontdekt je vijf argumenten voor een schaalbare, cloudgebaseerde IT-infrastructuur binnen de bouwsector.

  1. De bouwsector
  2. Vijf argumenten
  3. Hoe helpt Felton?

Maak gebruik van onze expertise in de bouw branche

Met mooie referenties in de bouw branche is Felton gespecialiseerd in het compleet ontzorgen van jouw ICT-infrastructuren en security. Of het nu gaat om outsourcing, security, infrastructuur, architectuur, managed (security) services, cloud diensten, integratie- en migratie projecten; Felton stelt zich op als jouw partner in ICT. Onze dienstverlening onderscheidt zich door kwaliteit, toegevoegde waarde, partnerschap en persoonlijke betrokkenheid. Wij geloven namelijk dat ICT in dienst moet staan van jouw organisatie.

Het IT partnership met Stamhuis Groep

Nieuwe technologie is voor bouwbedrijf Stamhuis Groep een belangrijk middel om zich te onderscheiden. Zo werkt men met geavanceerde 3D-modellen in plaats van tekeningen, zelfs op locatie. “Dit vereist een high-performance, realtime-informatievoorziening”, zegt Manager ICT Wilco Verburg. “Als de ICT uitvalt kunnen we onze dagelijkse activiteiten niet langer uitvoeren.” De Felton Private Cloud 3.0 speelt een sleutelrol.

Wilt u weten hoe wij uw organisatie kunnen ondersteunen? Stel hier uw vraag:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.