Transport & logistiek

De transport- en logistieke sector is de afgelopen jaren hard gegroeid en blijft naar verwachting ook in de toekomst nog hard doorgroeien. Dit komt mede door het aantal internetaankopen dat gestaag blijft groeien. Volgens het CBS heeft in de eerste helft van 2021 77% van de Nederlandse bevolking (van 12 jaar of ouder) iets online gekocht. In 2020 was dat 71 procent en in 2019 64 procent.

De transport- en logistieke sector moet, om aan die stijgende vraag te kunnen blijven voldoen, ook meegroeien, maar dat gaat niet geheel zonder slag of stoot. Stijgende brandstofprijzen en een krappe arbeidsmarkt zorgen ervoor dat deze bedrijven slim moeten omgaan met hun middelen. Daarnaast brengt de expansie van deze bedrijven ook uitdagingen met zich mee op het gebied van IT, die alleen met een flexibele en vooral schaalbare IT-infrastructuur kunnen worden opgelost. De infrastructuur is namelijk het fundament voor expansieplannen of een groeistrategie in deze sector, met continuïteit en betrouwbaarheid als belangrijkste factoren.

Zeker voor bedrijven die niet gespecialiseerd zijn in IT, kan het lastig zijn om een moderne en toekomstbestendige IT-infrastructuur op te zetten en te managen. Met een goede managed service partner zet je trends en ontwikkelingen om in concrete oplossingen.

5 uitdagingen in transport en logistiek

Vanwege de groei wordt de vraag naar een flexibele en schaalbare IT-infrastructuur steeds groter, maar er moet wel rekening worden gehouden met een aantal aspecten. We lichten het toe aan de hand van de volgende 5 uitdagingen in onze whitepaper.

  1. Een groeiende en flucturerende vraag
  2. Consumenten stellen steeds hogere eisen
  3. Flexibele bereikbaarheid van de IT-infrastructuur
  4. Makkelijk kunnen uitbreiden of groeien
  5. Het vinden van een goeie IT partner

Maak gebruik van onze expertise in de logistieke branche

Met mooie referenties in de logistieke en handels branche is Felton gespecialiseerd in het compleet ontzorgen van uw ICT-infrastructuren en security. Of het nu gaat om outsourcing, security, infrastructuur, architectuur, managed (security) services, cloud diensten, integratie- en migratie projecten; Felton stelt zich op als uw partner in ICT. Onze dienstverlening onderscheidt zich door kwaliteit, toegevoegde waarde, partnerschap en persoonlijke betrokkenheid. Wij geloven namelijk dat ICT in dienst moet staan van uw organisatie.

Het IT partnership met DPD

Bedrijven als DPD profiteren van het feit dat steeds meer consumenten hun aankopen doen via webwinkels. De pakketvervoerder heeft serieuze expansieplannen, en ging met Felton in zee om die plannen op IT-gebied te verwezenlijken. DPD heeft geen warehouse, dus alle pakjes die er dagelijks in gaan, moeten er ook weer uit, anders loopt het proces vast. IT-continuïteit is daarom voor DPD mission critical. De eisen die zij aan een IT-partner stellen, zijn dus zeer hoog.

Wilt u weten hoe wij uw organisatie kunnen ondersteunen? Stel hier uw vraag:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.