Onderwijs

IT in het onderwijs

De afstemming tussen vraag en aanbod van IT-oplossingen wordt belangrijker dan ooit: De digitalisering binnen het onderwijs legt druk op IT en IT-infrastructuur door veranderende behoeften en noodzaak vanuit het onderwijs. Deze druk omvat naast het opschalen van de infrastructuur ook de verkenning van nieuwe technologieën om in de toekomst aan de groeiende digitale behoeften te kunnen voldoen, zoals cloud- en Software Defined oplossingen en IoT.

Uitdagingen van IT-afdeling in het onderwijs

De explosieve toename van het aantal end-points (laptops, tablets, digiborden en andere randapparatuur) maakt de beveiliging van het netwerk en de infrastructuur kwetsbaarder. Zet dit tegenover de toenemende druk op informatiebeveiliging en privacy en de IT-manager heeft er een extra zorg bij. Naast deze uitdagingen staan IT-afdelingen in het onderwijs voor vragen zoals:

 

 • Hoe zorg ik er als onderwijsinstelling voor dat lesmateriaal altijd beschikbaar is?
 • Hoe kunnen medewerkers en leerlingen snel en veilig toegang krijgen tot netwerken, lesmaterialen en data?
 • Hoe houd ik data en persoonsgegevens van mijn leerlingen en medewerkers veilig?
 • Waar zitten de kwetsbaarheden in mijn IT-infrastructuur en hoe mitigeer ik eventuele risico’s?
 • Ga ik het IT-beheer zelf uitvoeren of (deels) beleggen bij externe leveranciers?
IT uitdagingen onderwijs

In het Quarterly Report: Incident Response Trends in Q3 2022 merkt Cisco Talos Intelligence Group op dat van alle sectoren, het onderwijs wereldwijd het meest is aangevallen. Op de voet gevolgd door respectievelijk de financiële dienstverlening, de overheid en de energiesector. Hoewel de reden onbekend is, blijkt het fysiek terugkeren van docenten en studenten naar school een aanleiding voor hackers om onderwijsinstellingen op de korrel te nemen.

Aangezien het onderwijs altijd de privacy van docenten en leerlingen moet waarborgen, staat cyberweerbaarheid bij veel onderwijsinstellingen hoog op de agenda. Maar wat kun je nog meer doen om je IT-infratructuur te versterken en beveiligen?

whitepaper-cybersecurity-onderwijs

Whitepaper IT in het Onderwijs

In deze whitepaper beschrijft Felton de belangrijkste ontwikkelingen rondom cybersecurity in het onderwijs en vind je een aantal praktische tips en adviezen die je kunt gebruiken om te zorgen dat jouw school veilig is én blijft.

Je leest alles over:

 • Onderwijs naar de cloud
 • Hacken van accounts
 • Phishing & e-mail fraude
 • Het BYOD-vraagstuk
 • Beveiligingsmaatregelen

Felton heeft jarenlange ervaring met het organiseren van IT-ecosystemen in het onderwijs. 35 onderwijsinstellingen deden de afgelopen jaren een beroep op ons.

Weten hoe wij uw onderwijsinstelling beter kunnen beveiligen? Stel hier uw vraag:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.