Felton nieuwe IT-partner van Optimo

Optimo is met Felton als nieuwe IT-partner klaar voor de toekomst

 

Amersfoort, 27 november 2023 – vooraanstaand AFAS partner Optimo kiest met volle overtuiging voor Felton als nieuwe IT-partner. Dankzij deze samenwerking plukt de AFAS Profit-specialist uit Amersfoort straks de vruchten van een toekomstbestendige oplossing, een hoog securitylevel en proactief advies. Met het oog op verdere stappen zijn de eerste resultaten veelbelovend.

Overstappen naar een nieuwe IT-serviceprovider is een uitdagend traject. Zo ook voor Optimo. Maar al tijdens het selectieproces kende het bedrijf geen twijfel. In alles kwam Felton naar voren als dé IT-partner voor de toekomst. ‘Felton scoorde op alle punten het beste’, zegt Ruud Miggelbrink, informatiemanager bij Optimo.

“De persoonlijke aanpak, de manier waarop ze omgaan met informatiebeveiliging en privacy, de certificeringen waarover ze beschikken en de hoge mate van kennis en kunde van de medewerkers: dat alles bij elkaar maakte dat wij vanaf het begin een goed gevoel bij Felton hebben. Er is een klik en de lijntjes zijn kort. En, ook niet onbelangrijk, Felton is net als onze organisatie in Amersfoort gevestigd. Het voelt letterlijk en figuurlijk dichtbij.”

Felton IT partner Cannock

 

Proactief meedenken

Met haar nieuwe IT-omgeving is Optimo straks klaar voor de toekomst. De komende periode gaat de volledige huidige infrastructuur gefaseerd over naar de Felton-standaard. De uiteindelijke oplossing is hybride met een deel in de Felton-Cloud en bestaat uit Azure- en Microsoft 365-services voor een moderne werkplek.

Miggelbrink kijkt uit naar de nieuwe infrastructuur en het bijbehorende serviceniveau dat Felton biedt. “Wij hebben zelf geen IT’ers in dienst. Daarom is een full-service IT-partner die ons volledig ontlast op het gebied van IT essentieel. Daar hoort proactief advies bij. Nu al ervaren wij dat Felton proactief met ons meedenkt hoe zaken beter, veiliger en prettiger kunnen voor onze medewerkers en klanten.”

Betere ondersteuning

Het partnership met Felton moet Optimo meer standaardisering, meer structuur en betere ondersteuning van haar ruim 110 medewerkers brengen. Miggelbrink: “Wij zijn specialist in het automatiseren en optimaliseren van interne bedrijfsprocessen met AFAS Profit. Dus IT is key in onze eigen dienstverlening. Onze medewerkers moeten bij problemen snel geholpen worden. De eerste ervaringen met Felton zijn buitengewoon prettig. Vragen worden snel én goed beantwoord door het klantenteam dat voor ons klaarstaat.”

Verhogen securitylevel

Belangrijk speerpunt is ook het verhogen van het securitylevel. Miggelbrink: “Klanten kunnen bij ons onder andere hun salarisadministratie outsourcen. Dat betekent dat wij over persoonlijke data beschikken waar we op de meest veilige manier mee moeten omgaan. Daarom stellen we strengen eisen aan onszelf en onze IT-partner. Dan is het een fijne bijkomstigheid dat Felton met SOC 2 zelfs meer certificeringen heeft dan wij verlangen. Dat ze hun kennis op het gebied van security ook actief delen in de Felton Security Show draagt bij aan het vertrouwen dat we in onze nieuwe partner hebben.”

Bijzondere klantbenadering

Andersom is ook commercieel directeur Edwin van Korlaar van Felton verheugd in actie te mogen komen voor Optimo. “Wij zijn heel blij dat wij met Optimo een gerenommeerd Amersfoorts bedrijf mogen helpen in de verdere ontwikkeling van haar IT-omgeving. Het is daarnaast leuk om te werken voor een bedrijf dat in de buurt zit. Wij hechten waarde aan lokale binding. Het lijntje is kort en we kunnen zo op locatie zijn als dat nodig is.”

De komende periode staat in het teken van de overname van het beheer van de IT-omgeving van Optimo. Van Korlaar: “Onze bijzondere klantbenadering moet daarbij een belangrijk verschil maken. Wij hebben een vast team met specialisten dat voor Optimo aan de slag gaat. Naast het dagelijkse beheer nemen zij Optimo mee in de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van security en compliance. Wij kijken ernaar uit om deze samenwerking tot een succes te maken.”

Edwin van Korlaar

Edwin van Korlaar

Commercieel Directeur

KwadrantGroep

Kwadrant Groep over de FeltonCloud

“Onze IT-infrastructuur is klaar voor verdere innovatie”

Wil je weten wat Felton voor jouw organisatie kan betekenen?
Neem contact op met Felton
Share This