Het leven van een senior engineer bij Felton

​Het leven van een senior engineer bij Felton

Jeroen* en Arjan* zijn als senior engineers werkzaam bij Felton. Jeroen al ruim vijftien jaar en Arjan zeven. Bij de Managed Services-dienstverlening zijn zij vanuit hun functie onderdeel van het klantenteam. Samen met de servicemanager hebben zij daarbij IT-eindverantwoordelijkheid.

Beide heren zijn ook nauw betrokken bij de Felton Private Cloud waarin klanten hun IT-infrastructuur onderbrengen. Deze omgeving heeft de afgelopen jaren diverse ontwikkelingen doorgemaakt. Jeroen: “Voor onze eerste klant zijn wij jaren geleden gestart met de bouw in Hilversum, op het Mediapark. De klant stond voor de keuze: investeren in nieuwe apparatuur of outsourcen. Zij kozen voor het eerste en de Felton Private Cloud werd geboren. Al snel was er behoefte aan meer capaciteit en kwam de volgende klantvraag: een private cloud-omgeving met een storage-replicatiemogelijkheid. Toen zijn we gaan bouwen aan de Felton Private Cloud 2.0.”

Arjan werd betrokken, onder meer bij de zoektocht naar een nieuwe locatie. “We kwamen uit bij een partner die beide locaties ondersteunt, wat prettig is omdat we nu één aanspreekpunt hebben voor ons datacenter. De volgende stap was het verder uitbreiden qua hardware en het verbeteren van de support op de hardware. Na een selectieproces is gekozen voor Dell.”

Jeroen vult aan: “Samen met Dell hebben wij een wensen- en eisenlijst opgesteld, die is vormgegeven in een design. Vanwege de replicatie-functionaliteit moet je goed bij de les blijven bij elke wijziging die je wilt uitvoeren. Dat maakt het werk zo uitdagend!”

Het leven van een senior engineer bij Felton

 

Continu innoveren

Arjan: “Ons volgende project is de herinrichting van de netwerkomgeving. Zo blijven we continu innoveren binnen onze eigen Felton-omgeving. Dat maakt het werk zo leuk, de Felton Private Cloud voelt als een eigen kind.”

Als senior engineers zijn Jeroen en Arjan het verlengstuk van de IT-afdeling van de klant. Soms zijn ze het zelfs, inclusief servicedesk- en werkplek-ondersteuning. Samen met de klant wordt nagedacht over de IT-visie voor de komende jaren. Daarnaast wordt er een projectkalender opgesteld, waarbij de senior engineers samen met de rest van het klantenteam verantwoordelijk zijn voor de uitvoering. Een van de laatste projecten waar Jeroen aan heeft gewerkt is de ontwikkeling van een vernieuwde werkplek bij een klant: van design naar migratie tot aan het beheer. Arno is recent druk geweest met de vervanging van een datacenter.

Beschikbaar en veilig

Senior engineers spelen tevens een belangrijke rol bij het ontwikkelen van nieuwe technieken die vanuit Managed Services worden geleverd aan klanten. De senior engineer is betrokken bij zowel de bouw als de uiteindelijke gemanagede dienstverlening. Dat is een belangrijke USP, want hij of zij overziet de gehele IT-infrastructuur van de klant en kent de core IT-systemen. Zo blijft de IT-infrastructuur van de klant beschikbaar en veilig.

Senior engineers hebben brede kennis op allerlei IT-infravlakken, waaronder firewalls, storage-oplossingen, open source- en Microsoft-technologie, routing, switching, LAN, WLAN of SD WAN – van beheer tot modernisering. Zo gaan de uitgerolde en beheerde netwerken voortdurend mee met hun tijd, en worden ze bijvoorbeeld geschikt gemaakt voor toegepaste domotica of het betrekken van software uit de cloud. “Er is voldoende ruimte en vrijheid binnen Felton voor innovatie en het testen van nieuwe technologie, maar ook bij onze klanten”, vertelt Arjan.

Daarnaast ligt de focus van de senior engineers op het begeleiden en ondersteunen van medior beheerders, en het bewaken van processen en procedures. Jeroen: “Je wordt dus niet zomaar senior engineer Bij Felton. De drempel ligt hoog en dat heeft te maken met de benodigde kennis en ervaring.”

*Echte namen zijn op de redactie bekend. Beide heren hechten veel waarde aan hun privacy.

Edwin van Korlaar

Edwin van Korlaar

Commercieel Directeur

Stamhuis Groep

Stamhuis Groep over de FeltonCloud

“Als de ICT uitvalt kunnen we onze dagelijkse activiteiten niet langer uitvoeren. De Felton Private Cloud 3.0 speelt een sleutelrol”.

Wil je weten wat Felton voor jouw organisatie kan betekenen?

Neem contact op met Felton
Share This