Bouwen aan IT en business innovatie

Digitale transformatie in de bouwsector

De digitale transformatie staat ook in de bouwsector hoog op de agenda van organisaties en hun directies. Nieuwe technologische mogelijkheden in combinatie met steeds veeleisender wordende klanten, consumenten en medewerkers zorgen voor ingrijpende veranderingen. Daar is intussen een nieuwe uitdaging bij gekomen: de snel wisselende beschikbaarheid en prijzen van materialen en grondstoffen. Om als organisatie in deze dynamiek continu te kunnen meebewegen is modernisering van het IT-landschap onmisbaar.

De Cloud & de bouwsector

Voor directies en hun leiders draait het in het algemeen om twee dingen. Ook in de bouwsector. Allereerst bij blijven bij alle nieuwe digitale ontwikkelingen om snel, effectief en adaptief business innovatie te kunnen realiseren. Minstens zo belangrijk is het op orde brengen en houden van de kern: het fundament van processen en systemen waarop alle klant- en marktgerichte vernieuwing gebouwd kan worden. De publieke en private Cloud spelen bij het adresseren van deze uitdagingen een cruciale rol.

Een cloudgebaseerde IT-infrastructuur is stabieler, veiliger, beter beheersbaar en ook kostenefficiënter. De grootste voordelen van de Cloud zijn evenwel strategisch van aard. Denk aan het eenvoudig kunnen koppelen en opschalen van klantgerichte apps, het snel kunnen aanpassen van prijzen in een grillige markt van vraag en aanbod, implementatie van sensortechnologie (IoT), realtime-informatievoorziening, frictieloze klantervaringen en optimale ondersteuning van medewerkers.

 

Adoptievermogen van de bouwbranche

Dat lukt allemaal niet met in beton gegoten IT-systemen, matig gedigitaliseerde processen en niet op elkaar aansluitende leveranciers. Dat is de pijn waar veel organisaties in de bouwbranche mee worstelen. Qua IT is men nog vooral bezig met het op orde brengen van de kern: een betere en kostenefficiëntere infrastructuur, een hogere mate van continuïteit door minder uitval van systemen. Ze willen wel naar optimale processen en een betere dienstverlening, maar hun technische adoptievermogen schiet te kort.

De Cloud is geen luchtkasteel. Door omarming liften organisaties automatisch mee met alle relevante technologische mogelijkheden. Zo kunnen ze soepel inspelen op huidige en toekomstige economische, sociale en zelfs geopolitieke ontwikkelingen. Wanneer de IT en datahuishouding op orde zijn en alles op elkaar aansluit – inclusief de leveranciers – kunnen bedrijven desgewenst processen optimaliseren, nieuwe waardestromen creëren en van data informatie maken: de bron van business gerichte inzichten en innovatie.

Vertrouwde Cloud Partner

Als vertrouwde Cloud Partner neemt Felton bedrijven mee in deze nieuwe wereld: ondersteuning bij het kiezen van de juiste (public of private) Cloud, het maken van een roadmap voor uitfasering van verouderde systemen en de al dan niet geleidelijke de omarming van software, platformen en infrastructuren ‘as a service’. Felton staat garant voor verbinding – tussen de diverse onderdelen en partners binnen het IT-landschap. Dankzij sector-gerelateerde domeinkennis, marktkennis en proceskennis wordt tevens de link gelegd met de bedrijfsvoering en strategie.

Zo maakt ook de bouwsector snel slagen met IT en business innovatie.

 

Edwin van Korlaar

Edwin van Korlaar

Commercieel Directeur

Stamhuis Groep

Stamhuis Groep over de FeltonCloud

“Als de ICT uitvalt kunnen we onze dagelijkse activiteiten niet langer uitvoeren. De Felton Private Cloud 3.0 speelt een sleutelrol”. 

Wil je weten wat Felton voor jouw organisatie kan betekenen?

Neem contact op met Felton
Share This