Blog

Private Cloud speelt sleutelrol in digitale transformatie

Digitale transformatie is geen kwestie van puur op klanten en medewerkers gerichte features, maar gaat altijd gepaard met een efficiënte, duurzame, performante en flexibele back-end. CIO‘s en andere IT-verantwoordelijken zijn – naast de nieuwe digitale businessmogelijkheden in de front-office – doorgaans net zo druk met het opruimen van hun legacy in hun operationele IT-kern.

Moderniseren of toch on-premise? 

In sommige gevallen is het niet heel lastig om delen van het IT-landschap te moderniseren. Met de opkomst van Software as a Service kunnen applicaties steeds vaker (en soms zelfs nog uitsluitend) als een dienst worden afgenomen. We zien daarnaast een groeiende beweging naar de publieke Cloud.

Vergelijk het met de streamingdienst Spotify op de telefoon in plaats van het verzamelen van MP3-muziekbestanden op een speciale speler. Vanwege kosten, gemak en efficiëntie liggen SaaS en de public Cloud voor de hand. Maar ertussenin zit nog een wereld van overerfde, veelal verouderde ‘on-premise’ systemen en andere beperkingen.

Nog lang niet alles is af te nemen als een dienst. Soms is het vanwege eisen op het gebied van security, privacy of compliance nodig om fysiek bij systemen of data te kunnen. Andere zaken zijn moeilijk te migreren of kritisch voor het eigen businessproces. Zelf in controle zijn over data is voor veel organisaties sowieso steeds belangrijker geworden.

3 redenen waarom de public Cloud niet altijd past

1. Onlosmakelijke legacy

Legacy-systemen kunnen vaak niet geüpgrade worden voor de public Cloud, omdat ze onlosmakelijk verbonden zijn met de rest van het IT-landschap. Een van onze klanten is een bouwbedrijf dat werkt met zaagmachines en apparaten voor het mengen van verf. Omdat deze machines aangestuurd worden door verouderde en niet te upgraden Windows-software staan ze losgekoppeld op de locatie. Onze toegevoegde waarde is dat we die legacy-systemen op een veilige manier toch kunnen connecten.

2. Risico’s en compliance

Een continue beschikbaarheid is in veel sectoren cruciaal. Of het nu gaat om banken, retailers of ziekenhuizen – de IT moet het gewoon altijd doen. De uptime van systemen en de beveiliging van en volledige controle over al dan niet persoonlijke gegevens zijn vaak cruciaal. Zeker in een tijd van toenemende bedreiging van buitenaf en verborgen kwetsbaarheden in de systemen, want je wordt als organisatie eigenlijk continu aangevallen.

3. Benodigde competenties

Een andere reden om de bestaande IT dichtbij je te houden is dat migratie naar de Cloud een beroep doet op andersoortige kennis en kunde. In tijden van schaars technisch talent en een toenemende focus op de eigen businessactiviteiten hebben organisaties en hun leiders andere prioriteiten. Het probleem is daarbij wel dat je niet profiteert van de mogelijkheden in de markt en de voordelen van flexibiliteit en afrekenen op basis van gebruik.

6 voordelen van een private Cloud

De private Cloud is een manier om de digitale transformatie te versnellen en als organisatie klaar te zijn voor een eventuele toekomst in de publieke Cloud. Fysieke hardware wordt, indien mogelijk, afgeschaald, afgebouwd en vervangen door een flexibel model. Legacy kan deels of in z’n geheel worden gemigreerd naar een veilige en beheersbare omgeving, waarbij de dienstverlener de klant desgewenst geheel ontzorgt. Voordelen zijn:

1. Beschikbaarheid

2. Security op orde

3. Hoge prestaties

4. Competenties binnen handbereik

5. Altijd de nieuwste technologie

6. Koppeling met public Cloud

Bedrijven maken graag gebruik van partners die de rol spelen van Service Integrator binnen een groter ecosysteem. Om alles te koppelen en te integreren. Wat naar de publieke Cloud kan: altijd doen. Wat niet naar de Cloud kan: op locatie, in een datacenter of in de private Cloud. Voor de benodigde redundantie kan eventueel gebruik worden gemaakt van de publieke Cloud. In die afweging zit tevens een grote kans om de TCO te verlagen.

Stamhuis Groep over de voordelen van de private Cloud

Nieuwe technologie is voor bouwbedrijf Stamhuis Groep een belangrijk middel om zich te onderscheiden. Zo werken zij met geavanceerde 3D-modellen in plaats van tekeningen, zelfs op locatie. “Dit vereist een high-performance, realtime-informatievoorziening”, zegt Manager ICT Wilco Verburg. “Als de ICT uitvalt kunnen we onze dagelijkse activiteiten niet langer uitvoeren.”

“Wij willen een minimale uptime van 98 procent”, vervolgt Verburg. “Tot nu toe zit Felton daarboven.” De techniek ondersteunt het primaire businessproces, waarbij Stamhuis maximaal gebruik wil maken van standaarden. “We hadden voorheen nog veel applicaties on-premise, maar we besloten niet meer te investeren in ijzer en de Felton Private Cloud in te gaan.”

We zien dit bij meer klanten. Omarming van de publieke Cloud gaat in de eerste plaats om hun realiteit en behoeften: hoe help je ze verder. Uitgangspunt zijn dus de businessuitdagingen of businessdrivers, daarna volgt de technologie. Zo kunnen bedrijven optimaal innoveren en versnellen. Terwijl ondertussen efficiëntie en performance zijn geregeld. We nemen organisaties mee in de nieuwe wereld.

Persona’s

Naast een toenemende businessfocus zien we nog een andere tendens. Zo wordt aan de klantzijde vaak gewerkt met persona’s: gedetailleerde beschrijvingen van ideale of typerende eindklanten of gebruikers. Door die differentiatie kun je mensen op een specifieke manier gebruik laten maken van hetgeen ze nodig hebben.

Een medewerker op het gebied van kantoorautomatisering heeft bijvoorbeeld andere behoeften dan een tekenaar of een onderhoudsmonteur. Wij zijn de partner die de mensen achter deze persona’s zo goed mogelijk ondersteunen, bijvoorbeeld op basis van de persona op maat geconfigureerde of gemaakte oplossingen. De tekenaar krijgt de beschikking over een zware desktopcomputer, met specifieke software al dan niet geserviced vanuit een datacenter of de private Cloud. Terwijl een kantoormedewerker werkt op basis van de Office-toepassingen via SaaS.

Readiness assessment

Organisaties hebben hun eigen core-bedrijfsprocessen en dienstverlening zelf goed in de vingers. De technische kennis en kunde voor een migratie naar de private en eventueel deels publieke Cloud is in de markt voorhanden. IT-consultants en engineers van Felton helpen bij de transformatie naar andere, digitale activiteiten, door hardware, software en Cloud optimaal in te zetten.

Als Managed Service Provider bieden we niet alleen IT-vaardigheden, maar brengen we ook domeinkennis, marktkennis, proceskennis en businesskennis in. Kennis van de totale bedrijfsvoering. Op basis daarvan schetsen we een IT-roadmap die aansluit op de strategie.

Omdat de ideale Cloud sterk afhankelijk is van organisatie-specifieke eisen en wensen op het gebied van security, kosten en wendbaarheid is het Cloud Readiness-assessment ontwikkeld. Dit brengt de huidige infrastructuur en de te realiseren doelarchitectuur in kaart, inclusief het pad om daar te komen.

Wil je meer weten over dit Cloud Readiness-assessment? Neem dan contact op met Edwin van Korlaar via e.vankorlaar@felton.nl of bel naar 06 – 25 04 57 52.

 

Edwin van Korlaar

Edwin van Korlaar

Commercieel Directeur

Stamhuis Groep

Stamhuis Groep over de FeltonCloud

“Als de ICT uitvalt kunnen we onze dagelijkse activiteiten niet langer uitvoeren. De Felton Private Cloud 3.0 speelt een sleutelrol”. 

Bart Sondermeijer

Felton Private Cloud

Lees meer over de Felton Private Cloud en ontdek de voordelen. Bart Sondermeijer, STO, vertelt hier meer over.

Alwin Veen

Security beleid

Heeft jouw organisatie inzicht in alle relevante security bedreigingen en kwetsbaarheden? Alwin Veen vertelt jou hier meer over. 

Wil je weten wat Felton voor jouw organisatie kan betekenen op het gebied private Cloud of IT security oplossingen?

Neem contact op met Felton
Share This