Keuze voor public of private cloud overstijgt IT

7 IT- en business afwegingen

De Cloud is een alom erkende aanjager van de digitale transformatie. Fysieke hardware wordt indien mogelijk afgeschaald en vervangen door een beheersbaar en flexibel model. Vanwege kosten, gemak en efficiëntie liggen software as a service en de public Cloud voor de hand. Maar nog lang niet alles is zomaar af te nemen als een dienst. 7 IT- en business afwegingen voor de public of private Cloud.

 

1. Zekerheid en security

Bedrijven en instellingen moeten in toenemende mate de zekerheid hebben dat bedrijfsgegevens veilig zijn opgeslagen. Dat kan in de public Cloud. Veel organisaties hebben evenwel te maken met strenge wetgeving en regulering, die bijvoorbeeld verbiedt dat data zich over de grens en/of op niet fysiek te herleiden locaties bevindt. Die zekerheid biedt de private Cloud.

2. Integratie van legacy

Verouderde IT-systemen zijn soms nog cruciaal voor het bedrijfsproces, waardoor je ze niet zomaar kunt uitzetten of vervangen. Tegelijk is deze nalatenschap vaak dermate gedateerd dat updates niet langer mogelijk zijn. Koppeling aan het moderne IT-landschap is dus riskant. In de private Cloud kan deze legacy niettemin op een veilige manier worden geïntegreerd.

3. Overzicht en kwaliteit

Bedrijfsgegevens moeten betrouwbaar, beschikbaar en van de vereiste kwaliteit zijn. In de publieke Cloud – zeker wanneer organisaties er van meerdere tegelijk gebruik maken – liggen complexiteit, gebrekkig overzicht en beheer fouten op de loer. Bij de private Cloud wordt het management juist simpeler. Dit kan zelfs geheel bij de partner worden belegd.

4. Transparantie qua kosten

Bedrijven hebben behoefte aan transparantie qua kosten, voor nu en voor de langere termijn. Wat verandert er wanneer de hoeveelheid opgeslagen gegevens toeneemt, welke prijsaanpassingen zijn sowieso te verwachten? In het geval van de public Cloud is er op kosten gebied veel onzekerheid, tegenover een grotere voorspelbaarheid in de private Cloud.

5. Bijblijven qua ontwikkeling

Technologische ontwikkelingen gaan zo hard dat IT-afdelingen het nauwelijks kunnen bijhouden. Het adoptie vermogen en de menselijke veranderingsbereidheid schieten te kort. Door aan te haken bij de juiste private Cloud leverancier, die het gehele ecosysteem van aanbieders en technologieën overziet, blijven organisaties qua IT automatisch aangehaakt.

6. Kostbare competenties

In tijden van schaarste, technisch talent en een toenemende focus op de eigen business activiteiten hebben organisaties en hun leiders andere prioriteiten dan puur het in de lucht houden van systemen. Ook het zelf migreren naar, en het managen van public Clouds legt een (te) groot beslag op de interne kennis en kunde. Ook hier biedt de private Cloud uitkomst.

7. Echte partnerships

De dominante Cloud spelers behoren tot de grootste ondernemingen ter wereld, waarbij de zakelijke verbintenis vaak puur een kwestie is van een transactie, al dan niet via de creditcard. Klanten van de private Cloud zijn voor deze aanbieders meer gelijkwaardige gesprekspartner en elkaars klankbord voor strategische, operationele en technische kwesties.

Klaar voor de Cloud?

Bedrijven maken graag gebruik van partners die de rol spelen van service integrator binnen een groter ecosysteem. Wat qua wensen en mogelijkheden naar de publieke Cloud kan: doen. Wat niet naar de Cloud kan: op locatie, in een datacenter of in de private Cloud. Voor de benodigde redundantie kan eventueel gebruik worden gemaakt van de publieke Cloud.

Felton staat hierbij garant voor connecting the dots. Tussen de diverse onderdelen en partners binnen het IT-landschap, maar dankzij domeinkennis, marktkennis en proceskennis wordt tevens de link gelegd met de totale bedrijfsvoering en strategie.

Omdat de ideale Cloud sterk afhankelijk is van organisatie-specifieke eisen en wensen ontwikkelde Felton het Cloud Readiness-assessment. Dit brengt de huidige infrastructuur en de te realiseren doelarchitectuur in kaart, inclusief het pad om daar te komen.

Meer weten over dit Cloud Readiness-assessment als eerste stap omarming van de public of private Cloud? Neem dan contact op met Edwin van Korlaar via e.vankorlaar@felton.nl of bel naar 06 – 25 04 57 52.

 

Edwin van Korlaar

Edwin van Korlaar

Commercieel Directeur

Stamhuis Groep

Stamhuis Groep over de FeltonCloud

“Als de ICT uitvalt kunnen we onze dagelijkse activiteiten niet langer uitvoeren. De Felton Private Cloud 3.0 speelt een sleutelrol”. 

Wil je weten wat Felton voor jouw organisatie kan betekenen?

Neem contact op met Felton
Share This