Meer weten over industrie 4.0 en cybersecurity? Neem contact op met Lantech

Industrie 4.0 en Cybersecurity

Ontwikkelingen en trends die de sector in 2019 zullen beïnvloeden

De vierde industriële revolutie wordt Industrie 4.0 genoemd. Deze ontwikkeling in de industriële sector omvat onder andere verregaande integraties van data uitwisseling. Om deze trend om te zetten in realisatie, moeten Internet of Things, Internet of Everything cyber-fysieke systemen en cloud computing-technologieën worden geïntegreerd in de productiefaciliteiten.

Drie trends voor 2019

Industrie 4.0 is een hyper-connected systeem dat een slimmer gebruik van robotica omvat om productie effectief en efficiënt naar grotere hoogten te brengen. Met het gebruik van al deze technologische systemen, is het noodzakelijk om ervoor te zorgen dat cybersecurity een belangrijke rol speelt in de opkomst van de digitale industriële revolutie.

In het Verenigd Koninkrijk bijvoorbeeld werden in 2017 meer dan tachtig fabrieken getroffen door cyberaanvallen en de dreigingen in deze specifieke sector neemt alleen maar toe. De snelgroeiende ontwikkelingen van hyper-connected systemen maakt industriële infrastructuren nog kwetsbaarder dan de traditionele IT netwerken van een bedrijf. Wij zien voor 2019 drie trends die de industriële sector in 2019 zullen beïnvloeden. Hieronder lichten wij deze kort toe.

Download hier de volledige whitepaper